Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Κορμος Σοκολατας του Παρλιαρου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για το μπισκότο:
6 κρόκοι Αυγού
50 γρ. Ζάχαρη
3 ασπράδια Αυγού
35 γρ. Ζάχαρη
55 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο
Για την κρέμα σοκολάτα:
500 γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
250 γρ. Γάλ

Εκτέλεση:

Για το μπισκοτο: Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 12-15 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και το ξεκολλάμε από την πρώτη.
Για την κρεμα σοκολατα: Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού. Εάν δεν διαθέτουμε κορνέ, απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα.
Σημείωση: εάν θέλουμε, μπορούμε πριν τυλίξουμε το μπισκότο να απλώσουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας μαρόν γκλασέ όπως επίσης, και να γαρνίρουμε τον κορμό.
Πηγή: http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21929&subid=2&pubid=23068770#toppage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)