Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κοτόπουλο με πορτοκάλι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου (χωρίς πέτσα),
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
3 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι,
2/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι,
2/3 φλ. ζωμό κότας (φτιαγμένο με 1/2 κύβο ζωμού),
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι ή δεντρολίβανο,
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,
1 κουταλιά ξανθή ζάχαρη,
αλάτι, πιπέρι,

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φιλέτα ένα – ένα σε πλαστική σακούλα και τα χτυπάμε (π.χ. με πλάστη) μέχρι να λεπτύνουν στο 1/3 του πάχους τους. Πασπαλίζουμε το κάθε φιλέτο με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα φιλέτα στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για δυο περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Περιχύνουμε τα φιλέτα μας με το βαλσάμικο, το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το θυμάρι ή το δεντρολίβανο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοψήνουμε για 5 περίπου λεπτά ξεσκέπαστα, μέχρι να μαλακώσουν, περιχύνοντάς το συχνά με τη σάλτσα τους και γυρίζοντάς. Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και κρατάμε την σάλτσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει η σάλτσα περιχύνουμε με αυτή τα φιλέτα στην πιατέλα.
Αν θέλουμε γρανίρουμε τα φιλέτα και με φέτες πορτοκαλιού και κλωναράκια δεντρολίβανο και συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι και πράσινη σαλατα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!