Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σουφλε Ζυμαρικων

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά όπως πέννες ή ριγκατόνι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250ml κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί regatta περασμένο στο τρίφτη
250γρ. τυρί edam περασμένο στο τρίφτη
250γρ. κασέρι περασμένο στο τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλολομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά για μόνο 4-5 λεπτά διότι θα μπουν στον φούρνο και να ψηθούν εντελώς. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα περνάμε από κρύο νερό για να κρυώσουν και να μην λασπώσουν. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη λεκάνη και σπάμε τα αυγά πάνω από τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά τα ζυμαρικά να ανακατευθούν με τα αυγά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC.
Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά μέχρι να γυαλίσουν. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο με το κρεμμύδι πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά στην λεκάνη να αναμιχτούν.
Βάζουμε τα τυριά όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Την μισή ποσότητα των τυριών την πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών μέσα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε τα μακαρονια στο φουρνο στους 200οC για 30-35 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10-12 λεπτά πριν σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)