Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κοτοπιτα με καρυ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6 άτομα

Υλικά:

Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές λάδι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. αλάτι
250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)
Υλικά για τη γέμιση:
2 μέτρια στήθη κοτόπουλου
10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 αυγό
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα καρύδας
5 γεμάτες κουταλιές κάρυ
φρέσκο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση:

Για το φύλλο:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία. Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα. Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.
Για τη γέμιση:
Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ. Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι. Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ξεκινούμε να στήσουμε την κοτοπιτα μας. Τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα. Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτοπιτα μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Tips Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κύβο κοτοπουλο. Θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη γέμιση. Προσέξτε το αλάτι. Αν βάλετε κύβο μην προσθέσετε πολύ αλάτι.
Μία συνταγή της:
marina4food
Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)