Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πατάτες ογκρατέν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

1kg πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες, και μετά σε τέταρτα
400γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
400ml κρέμα γάλακτος
200ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοφτές
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
λίγο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200oC.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με μπόλικο βούτυρο. Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα, το γάλα, το αλεύρι, το σκόρδο, και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα νερουλό χυλό. Προσθέτουμε στο χυλό το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και κτυπάμε για ακόμα λίγο τα υλικά μας.
Βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί τις μισές πατάτες σε μία στρώση. Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί με το μισό χυλό και πασπαλίζουμε από πάνω με το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά πάνω από την πρώτη στρώση.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες μας καλά. Αν θέλουμε λίγο πριν το τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό μας από πάνω με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο για περαιτέρω άρωμα.
Σερβίρετε τις πατατες ογκρατεν σαν συνοδευτικό με τα κρεατικά σας ή απλά με μία ωραία σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)