Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στεικ βοδινο με καρυδια και μελι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1kg στέικ βοδινό χωρίς λίπος
3/4 φλιτζανιού κομμάτια καρύδια
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1.5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε ένα ράφι του φούρνου περίπου 15 εκατοστά περίπου από το γκριλτου φούρνου και προθερμάνετε τον στους 220oC.
Απλώνουμε ένα χαρτί φούρνου σε ένα μεγάλο ταψί. Αλείφουμε το χαρτί με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρέας σε 3-4 μακρόστενες λωρίδες. Απλώνουμε το κρέας πάνω στο χαρτί μέσα στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Βάζουμε τα καρύδια, το βούτυρο, το μέλι, το δεντρολίβανο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, και 1/4 κουταλάκι το πιπέρι σε ένα μπλέντερ και δουλέψτε τα μέχρι να είναι αρκετά ψιλοκομμένα τα καρύδια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο κάτω από το γκριλ και αφήνουμε να ροδίσει στην μία πλευρά, για 3-4 λεπτά. Γυρίζουμε την και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά για μέτριο ψήσιμο ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα καρύδια πάνω από το κρέας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσει το μείγμα και να καβουρδιστούν τα καρύδια, 1 με 2 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να σταθεί 3-4 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Ψιλοκόβουμε την μπριζόλα σε ομοιόμορφες φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με την σάλτσα από το ταψί.
Σερβίρετε το στεικ σας με πουρε πατατας. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ σοκολατα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)