Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τρίγωνα Πανοράματος!!!



Υλικά :

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο γάλακτος
για το σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
1/4 κιλό νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :

Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε παντού και διπλώνοντας το κάνουμε μια μακρόστενη λωρίδα (περίπου 5 εκατοστά),κάθε δίπλωμα και πάλι το βουτυρώνουμε.
Μετά διπλώνουμε την λωρίδα εν αλλάξει κάνοντας ένα τρίγωνο, πάντα σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε, και μετά το τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.
Έτσι συνεχίζουμε μ΄ όλα τα φύλλα και μετά τα ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο και στη συνεχεία σε μέτριο, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν κρυώσουν σκίζω την μια πλευρά του τριγώνου (έτσι γίνετε φάκελος.
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι κι όταν διάλυση η ζάχαρη και δέσει ελαφρά έτσι όπως είναι καυτό βάζω για λίγο ένα ένα μέσα όλα τα τρίγωνα, (πρέπει τα τρίγωνα να απορροφήσουν καλά το σιρόπι).
Την άλλη μέρα βάζω σε κορνέ κρέμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω προσεχτικά τα τρίγωνα πρώτα μέσα καλά και λίγο απ' έξω.
Για περισσότερα διπλασιάστε και τριπλασιάστε τη συνταγή.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικα :

4 κροκάδια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση :

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να πάρει βράση και το ανακατεύετε
Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής εκτός από τα τρίγωνα χρησιμοποιείτε και για γέμισμα σε τούρτες, αλλά βάζοντας τη σε μπολ ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)