Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχαρι κοκκινιστο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1.200γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
800γρ. κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1.5 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το μοσχαράκι γύρω γύρω. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμυδάκια τα οποία ροδίζουμε και αυτά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και την παπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας για ακόμα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζανιού νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄. Αν το φαγητό πιεί πολύ γρήγορα το νερό του προσθέτουμε ακόμη λίγο.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με πατατα πουρε ή με βρασμένο ρύζι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα.
Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)