..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κοτοπουλο με καρυ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

800γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κάρι
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
Αλάτι/πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 6-7 λεπτα μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το κάρυ, το αλεύρι, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό ζωμό και τέλος, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στη σάλτσα που έχει απομείνει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση ανακατεύοντας για λίγο.
Σερβίρετε το κοτοπουλο με καρυ σάλτσα αμέσως μαζί ρύζι μπασμάτι.

1 σχόλιο:

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)