Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Παστα Φλωρα!


Συνταγεσ για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια μαρμελάδα ροδάκινο ή φράουλα (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας)
Για τη βάση:
450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
125γρ. ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή ζύμη.
Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα είναι πλέον ομοιογενής και τα τοιχώματα του μπολ είναι καθαρά. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Αποφεύγουμε να τη ζυμώσουμε πολλή ώρα γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό αφού θα σκληρύνει η ζύμη! Της δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης για να το χρησιμοποιήσουμε για σκέπασμα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη υπόλοιπη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκατοστών. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε πάνω από τη ζύμη σε μία στρώση όλη τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα.
Ψήνουμε την παστα φλωρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και κόβουμε σε μερίδες.
Σερβίρετε την παστα φλωρα σας κρύα με το τσάι ή το καφέ σας. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)