Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ψαρι στο φουρνο μεσα σε κρουστα απο αλατι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλο ψάρι περίπου 2 κιλά, ολόκληρο
2 κιλά αλάτι χοντρό
2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τo ψάρι μας από τα εντόσθια χωρίς να ανοίξουμε εντελώς την κοιλιά του και δεν αφαιρούμε τα λέπια αφού τα χρειαζόμαστε στο ψήσιμο και μετά θα αφαιρέσουμε μαζί με το δέρμα. Καλύτερα να ζητήσετε να σας το ετοιμάσουν για το σκοπό αυτό στην ψαραγορά. Όταν θα το χρησιμοποιήσετε το ψάρι, ξεπλύνετε καλά εσωτερικά και εξωτερικά και σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κουτάλα το αλάτι και τα ασπράδια, μέχρι στο τέλος να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο. Απλώνουμε μια στρώση αλατιού σε ένα μακρόστενο ταψί, μεγέθους ίσα που να χωράει το ψάρι. Τοποθετούμε επάνω το ψάρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Πιέζουμε με τα χέρια μας καλά το αλάτι να κολλήσει πάνω στο ψάρι. Δεν πειράζει εάν εξέχουν τα άκρα του ψαριού, αρκεί η σάρκα του να είναι όλη καλυμμένη με αλάτι.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200οC για περίπου 1 ώρα. Όταν βγάλουμε το ψάρι από το φούρνο η κρούστα αλατιού θα έχει γίνει συμπαγής.
Σπάμε τη κρούστα με ένα σφυρί ή με κάτι αντίστοιχο, και τραβάμε την κρούστα και την ανασηκώνουμε ξεκολλώντας ταυτόχρονα και την πέτσα με τα λέπια. Έτσι έχουμε καθαρό το πάνω φιλέτο του ψαριού, το οποίο το αφαιρούμε με ένα μαχαίρι και το βγάζουμε σε πιατέλα. Στη συνέχεια τραβάμε το κεντρικό κόκαλο και έτσι, πολύ εύκολα, ξεχωρίζουμε και το κάτω φιλέτο από την πέτσα.
Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας αν θέλετε με λίγο λαδολέμονο και πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)