Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ταραμοσαλάτα!



Υλικά :
150 γραμμάρια ταραμάς λευκός
1 κιλό ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο
Το χυμό από τρία λεμόνια
Ελαιόλαδο καλό παρθένο
Εκτέλεση :

Κόβουμε στ ψωμί σε φέτες και τις βάζουμε σ΄ ένα μπολ με νερό να μουσκέψουν πολύ καλά, μετά στις στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λεμονί με τον ταραμά πολύ καλά κι όταν γίνει αλοιφή αρχίζουμε να προσθέτουμε το στραγγιγμένο ψωμί λίγο λίγο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όσο πάρει)ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μπλέντερ στην μεγάλη ταχύτητα.
Όταν γίνει μια όμορφη κρέμα σταματάμε το μπλέντερ το βάζουμε σ΄ένα μπολ κι αφού το κλείσουμε καλά το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να φάμε βάζουμε σ΄ένα πιάτο όση ποσότητα θέλουμε και τότε γιατί αλλιώς θα μας πικρίσει τρίβουμε από πάνω ένα ξερό κρεμμύδι ή ψιλοκόβουμε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο λεμονί και λίγο ελαιόλαδο στολίζοντας το πιάτο με λίγες ελιές κόκκινη ή πράσινη πιπεριά και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)