Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Πίτα, με φέτα καλή κι αυγά!


Υλικά :

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια φέτα σκληρή καλή
4 αυγά
100 γραμμάρια γάλα
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση :

Για τα φύλλα :

Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κάνουμε τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά σούπας ξύδι, και λίγο αλάτι και προσθέτοντας λίγο λίγο νερό από τη βρύση κάνουμε τη ζύμη μας να είναι απαλή και την αφήνουμε για μίση ώρα να ξεκούραστη και μετά ανοίγουμε 10 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού περίπου 45 έως 50 εκατοστά

Για τη γέμιση :

Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους του 1 έως 2 εκατοστών και τη βάζουμε σ΄ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τα τρία από τα τέσσερα αυγά και τ΄ ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και βάζοντας τα μισά φύλλα ένα ένα και αλείβοντας τα με ελαιόλαδο, μετά στρώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε τα φύλλα αλείβοντας τα με ελαιόλαδο, πριν βάλουμε το τελευταίο ότι φύλλα είναι έξω από το ταψί τα γυρίζουμε μέσα και βάζουμε και το τελευταίο, αυτό το ότι περισσεύει το κόβουμε,
Σπάμε επάνω στο τελευταίο φύλλο το τέταρτο αυγό μας και με το χέρι μας αλείβομαι όλο το φύλλο.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, εάν σας πάρει από πάνω πολύ χρώμα και μέσα θέλει κι άλλο ψήσιμο σκεπάστε το ταψί με μια λαδόκολλα.

Τρώγετε ζεστή αλλά και κρύα
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)