Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ρόδι, ο καρπός της καλής τύχης!

40% της ποσότητας της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά καλύπτει ένα ρόδι. Το ξέρεις ότι στην αρχαιότητα το ρόδι ήταν διαδεδομένο για τις καλλυντικές του ιδιότητες; Η Κλεοπάτρα, η βασίλισσα της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε τον χυμό του ροδιού στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια της. Μελέτες υποστηρίζουν ότι το ρόδι περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτοοιστρογόνων και φλαβονοειδών, που έχουν αποδεδειγμένη προστατευτική επίδραση στην επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια. Οι επιστήμονες μάλιστα, υποστηρίζουν πώς ο χυμός του περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες. Το θαυματουργό ρόδι θα εμπλουτίσει μοναδικά τις σαλάτες και ορισμένα από τα φαγητά σας. Ξέρετε όμως, ότι μπορείτε να καθαρίσετε τα ρόδια που θα χρειαστείτε 2-3 μέρες πριν χωρίς να αλλοιωθούν; Μάλιστα, καλό είναι τα φυλάξετε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο που σκεπάζει ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται, επίσης, καθαρισμένα για πολύ περισσότερο καιρό στην κατάψυξη, ώστε ανά πάσα στιγμή να παίρνετε όση ποσότητα θέλετε και να τα χρησιμοποιείτε άμεσα στις σαλάτες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)