Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ταρτακια σοκολατας!

Συνταγή
για περίπου 20 ταρτάκια

Υλικά:

1 πακέτο κατεψυγμένα στρογγυλά σφολιατάκια για γλυκά (ή 2 φύλλα ολόκληρα σφολιάτας για γλυκά, κομμένα σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 6-7εκ.)
Για την γέμιση
4 κροκάδια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ.
σοκολατα
κουβερτούρα, σε μικρά κομματάκια

Προετοιμασία:

Πρώτα ετοιμάζουμε την σφολιάτα. Για να ψήσουμε τα σφολιατάκια μας θα χρειαστούμε φόρμες για μάφινς τις οποίες βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε τα σφολιατάκια μέσα στις φόρμες φροντίζοντας να ακουμπούν στον πάτο της κάθε φόρμας αλλά και να εξέχουν οι άκριες λίγο προς τα επάνω.
Κόβουμε φύλλα λαδόκολλας στις ίδιες διαστάσεις με τα σφολιατάκια. Σκεπάζουμε το κάθε σφολιατάκι με ένα φύλλο λαδόκολλας και γεμίζουμε μέχρι επάνω με φασόλια ή ρύζι. Ψήνουμε τα σφολιατάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Όταν ψηθούν, βγάζουμε από τον φούρνο τα ταψάκια και αφαιρούμε τα φασόλια και τα φύλλα της λαδόκολας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και αραδιάζουμε σε πιατέλες μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Για την γέμιση: Σε ένα ηλεκρικό μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί. Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με την κρέμα. Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη η οποία πρέπει να πατά πάνω στην κρέμα για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η κρέμα μας.
Γεμίζουμε με την κρύα κρέμα τα ταρτάκια ένα-ένα μέχρι λίγο πιο κάτω από τις άκριες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα ταρτακια σοκολατας κρύα και…..Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)