Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κριθαρακι κοκκινιστο με σπανακι και μανιταρια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1.5 φλιτζάνια κριθαράκι
1 κονσέρβα ντομάτα κον-κασέ, περασμένη στο μπλέντερ για να γίνει χυμός
1 φλιτζάνι μανιτάρια, σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια σπανακι, κομμένο στο χέρι
1 κύβο ζωμού λαχανικών
Αλάτι/πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά από το τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε 1-2 φορές. Προσθέτουμε 2.5 φλιτζάνια κρυό νερό, το κύβο λαχανικών, την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρις ότου το κριθαράκι απορροφήσει το περισσότερο νερό αλλά είναι καλυμμένο ακόμα με νερό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρις ότου απορροφήσει όλο το νερό και γίνει σπυροτό το κριθαράκι μας.
Σερβίρουμε ζεστό το κριθαράκι μας πασπαλισμένο με αρκετή τριμμένη παρμεζάνα. Για επιδορπιο επιλέξτε μια ωραία σοκολατοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)