Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Καλαμαράκια πιλάφι!


Υλικά :

1 κιλό καλαμαράκια
200 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

Εάν τα καλαμαράκια μας είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένα είναι καλύτερα γιατί είναι σιτεμένα άρα θα είναι ποιο μαλακά, εμείς τα ξεπαγώνουμε εάν θέλουν τα καθαρίζουμε και το πλένουμε).
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι κι όταν βράση ρίχνουμε τα καλαμάρια μας .
Τα αφήνουμε να βράσουν για αρκετή ώρα (μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να κόβονται εύκολα) τότε τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και κοκκινίζουμε το κρεμμύδι μας, μετά βάζουμε και τα καλαμαράκια μας κομμένα σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας και τα κοκκινίζουμε κι αυτά για τρία τέσσερα λεπτά, τότε ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι πιπέρι, τα φύλλα από τη δάφνη και 250 ml νερό και τα δένουμε σε σάλτσα για περίπου είκοσι λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από το νερό που βράσατε τα καλαμαράκια σας) και λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει, όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι μας και το βράζουμε για τριάντα λεπτά, κι όταν βράσει το κατεβάζουμε το στραγγίζουμε στο τρυπητό πλένοντας το με νερό της βρύσης.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε το ρύζι μας χωρίς να την πλύνουμε βάζουμε το λίγο λάδι το καίμε και μετά ρίχνουμε το πλυμένο μας ρύζι, το γυρίζουμε για δυο με τρία λεπτά και τα κατεβάζουμε.

Σερβίρεται σε πιάτα και το περιχύνουμε με σάλτσα (πολύ ζεστή) και καλαμαράκια, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)