Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τιραμισου του Παρλιαρου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για τα σαβαγιάρ:
6 κρόκοι αυγού
50γρ. ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
35γρ. ζάχαρη
55γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
Για την κρέμα:
500γρ. τυρί Μασκαρπόνε
200γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
4 κρόκοι αυγού
250γρ. γάλα
1 φλιτζάνι του Καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
70γρ. Κονιάκ
Κακάο

Προετοιμασία:

Για τα Σαβαγιάρ: Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη συγχρόνως, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Γεμίζουμε μία σακούλα με ίσιο κορνέ και φτιάχνουμε μικρά μπαστουνάκια μήκους 10-12 εκ. πάνω σε μία λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν αρκετά. Για να πετύχουμε καλύτερο σχήμα και ωραίο πάχος είναι προτιμότερο να τα φτιάχνουμε στις ειδικές φόρμες των σαβαγιάρ, μεταλλικές ή σιλικόνης. Τα διατηρούμε κλεισμένα αεροστεγώς σε κουτί στο ψυγείο ή εκτός έως και 15 ημέρες.
Για την κρέμα : Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.
Πηγή: http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21930&subid=2&pubid=1220155

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)