Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Kλασική κις Λορέν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

Για τη ζύμη
175γρ. αλεύρι
Αλάτι
75γρ. βούτυρο, συν έξτρα για επάλειψη
Για τη γέμιση
250γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
200γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
5 αυγά, χτυπημένα
100ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια μαλακή υφή και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε όσο κρύο νερό χρειάζεται για να δέσει το μίγμα και να σχηματιστεί μια ζύμη σταθερή και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών. Δεν κόβουμε τις άκρες της ζύμης ακόμα και βάζουμε στο ψυγείο πάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και τοποθετούμε στη βάση της ζύμης χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια το γεμίζουμε με φασόλια ξερά. Τοποθετούμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και επαναφέρουμε στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά για να ψηθεί η βάση.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160οC.
Πασπαλίζουμε τη βάση με το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας. Τηγανίζουμε τα κομμάτια μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά και τα τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε πάνω από το μπέικον και το τυρί. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι από πάνω και κόβουμε τις άκρες της ζύμης που αφήσαμε από προηγουμένως.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να σταθούν τα υλικά και να ροδοκοκκινίσει στο πάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)