Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γλυκόξινα Χοιρινά Παϊδάκια με μουστάρδα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά σχάρας
1 1/2 κιλό χοιρινά παϊδάκια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το μέλι, τα ανάμικτα μπαχαρικά σχάρας και το ξύδι. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και κρατάμε περίπου το ένα τρίτο της σάλτσας για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
Αφαιρούμε το περιττό λίπος από τα παϊδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια που να περιέχουν και το κόκκαλο. Προετοιμάζουμε τη σχάρα (κατά προτίμηση κάρβουνα) για το ψήσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα γυρνώντας τα συχνά και ταυτόχρονα αλείφοντας τα με τη σάλτσα μουστάρδας που ετοιμάσαμε από προηγουμένως. Ψήνουμε τα παϊδάκια ανάλογα με τα γούστα μας. Σερβίρουμε τα παϊδάκια απευθείας από τη σχάρα συνοδεύοντας τα με τη σάλτσα που κρατήσαμε από προηγουμένως.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)