Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ψωμάκια Μπριός!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 15 ψωμακια

Υλικά:

4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά σε σκόνη
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζανιού γάλα ζεστό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
2 κρόκους αυγού
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κομματάκια
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι ζελατίνη σκόνη
2 κουταλιές ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 15′ περίπου.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα τη φουσκωμένη μαγιά, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί ώστε να μην κολλάει η ζύμη μας στα δάχτυλα μας. Προσθέτουμε το βούτυρο κομματάκι, κομματάκι και ζυμώνουμε ωσότου η ζύμη μας γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια 40 γρ. βάρους, καθώς και σε ισάριθμα μικρότερα, με βάρος 10 γρ. Τα πλάθουμε όλα σε μπαλάκια. Πατούμε με τον αντίχειρα τα μεγάλα μπαλάκια στο κέντρο βαθειά και τοποθετούμε μέσα στο άνοιγμα ένα μικρό μπαλάκι. Τοποθετούμε τα μπριός στις υποδοχές του ταψιού για ατομικά κεκάκια.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το κρόκο αυγού αραιωμένο με ένα κουταλάκι νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 15′-20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλάκι ζελατίνη σκόνη και 2 κουταλιές ζεστό νερό. Διαλύουμε το μίγμα καλά επάνω σε χαμηλή φωτιά και αλείφουμε τα ψωμάκια με ένα πινέλο, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, για να γυαλίσουν.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)