Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Γιουβαρλακια αυγολεμονο!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγη για 4-6 άτομα

Υλικά:

1/2 κιλό κιμά (ανάμεικτος μοσχαρίσιος/χοιρινός)
1 μικρό κρεμμύδι περασμένο από το τρίφτη
1/4 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 φλιτζάνια ζωμό κότας
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 αυγά
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα για μερικά λεπτά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό κότας με το βούτυρο, να βράσουν. Αφού πάρει μία βράση ο ζωμός ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σ’ ένα μικρό μπολ, και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζωμό και κτυπάμε για να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, και κρατώντας την κατσαρόλα ανακινούμε για να δέσει η σούπα. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρετέ την σούπα σας ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)