Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συκωτι μοσχαρισιο με σαλτσα ρετσινας!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

1kg συκώτι σε χοντρές φέτες
4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4 φύλλα δάφνης
330ml ρετσίνα (περίπου 1.5 φλιτζάνι)
1.5 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 κόκκους μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι ρίχνουμε το συκώτι και αφήνουμε να θωρακιστεί στην μία πλευρά για περίπου 2 λεπτά και μετά γυρίζουμε στην άλλη πλευρά για ακόμη 2 λεπτά.
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος προσθέτουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τα κρεμμύδια και την μισή ρετσίνα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει με μισοσκέπαστη κατσαρόλα για να αναπνέει το φαγητό μας.
Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο αφού πιεί τη ρετσίνα και μείνει μόνο μία ωραία δεμένη σάλτσα (περίπου 20 λεπτά).
Σερβίρετε το συνταγή αυτή απευθείας από το τηγάνι με πατάτα πουρέ. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία σοκολατοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)