Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Μαφινς Σοκολατας!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγη για 12 μαφινς

Υλικά:

1/2 φλυτζάνι (113γρ.) ανάλατο βούτυρο, λειώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι (240ml) βουτυρόγαλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 3/4 φλιτζάνια (230γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού (60γρ.) σκόνη κακάου, άγλυκη
1 1/4 φλιτζάνια (265γρ.), καστανή ζάχαρη, μαλακή
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ (baking powder)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (170γρ.) σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
12 ειδικά χαρτάκια για μάφινς (για το ψήσιμο)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC.
Παίρνουμε μία ειδική φόρμα για 12 μάφινς και μοιράζουμε μέσα τα 12 χαρτάκια (φορμάκια) για το ψήσιμο των μάφινς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (εκτός των σταγόνων σοκολατας): αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπεικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, και αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί . Αφού ενωθούν όλα τα υλικά μαζί προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά: λιωμένο βούτυρο, αυγά, βουτυρόγαλα, και την βανίλια. Κτυπάμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα μέσα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχουμε μία υγρή ζύμη.
Με ένα κουτάλι παγωτού γεμίζουμε μέχρι επάνω τα χαρτάκια με την ζύμη. Ψήνουμε τα μαφινς στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τα μαφινς σας θα είναι έτοιμα μόλις περάσετε ένα σουβλάκι στο κέντρο των μάφινς και βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς τα μάφινς και ξεφορμάρετε.
Σερβίρετε τα μαφινς σας με τον καφέ ή το τσάι σας. Απολαύστε! (Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέριες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)