Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κεικ πορτοκαλι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

250γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, (έξτρα λίγο για επάλειψη)
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (έξτρα για την φόρμα)
85ml φρέσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλι
Για το γλάσο:
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC. Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα για κεικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσει το κεικ μας.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή κρέμα. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά αφήνοντας το κάθε ένα να δουλευτεί καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Για να μην πήξει το μείγμα προσθέστε με το τελευταίο αυγό και μία κουταλιά αλεύρι.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το κτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε καλά. Όταν ενωθούν τα υλικά όλα μαζί προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να δουλευτούν όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε όλο το μείγμα στην φόρμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου 45-50 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι το κεικ είναι έτοιμο περνάμε σε κεντρικό σημείο της φόρμας ένα μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό τότε είναι έτοιμο το κεικ πορτοκαλι μας.
Για να φτιάξουμε το γλασο για κεικ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με την ζάχαρη άχνη. Όταν κρυώσει λίγο το κεικ πορτοκαλι αφαιρούμε από την φόρμα που το ψήσαμε και περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε να σταθεί το κεικ πορτοκαλι για λίγο μέχρι να και να σταθεροποιηθεί για λίγο το γλάσο.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με τον καφέ μας. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)