Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ζεστη πουτιγκα σοκολατας!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Σαντιγί με γεύση πορτοκάλι:
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για την Πουτίγκα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρης
1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
3/4 φλιτζανιού το γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
260γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, που τεμαχίζεται
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φακελάκι βανίλιας

Προετοιμασία:

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σταθεί η σαντιγί και να γίνει μία απαλή κρέμα. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την πουτίγκα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα και να κοχλάζει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε αμέσως τη κουβερτούρα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το βούτυρο. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός κτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα μας στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει πουτίγκα μας ελαφριά και απαλή.
Μοιράζουμε την πουτιγκα μας σε 4 μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγη από την σαντιγί που φτιάξατε από προηγουμένως.
Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμη ζεστή. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)