Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Το μπρόκολο το θαυματουργό!!!


Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και αποτελεί μία εξαιρετική διατροφική επιλογή για όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το μπρόκολο δεν είναι ένα απλό λαχανικό γι αυτό άλλωστε και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το «σούπερ τρόφιμο», καθώς τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία είναι πολλά και σημαντικά. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, Β12 και βιταμίνης Α. Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι περιέχει όλες αυτές τις βιταμίνες σε μεγάλες ποσότητες! Επίσης το μπρόκολο περιέχει ουσίες οι οποίες δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου. Τα οφέλη που προσφέρει το μπρόκολο στην υγεία μας είναι πραγματικά πολλά! Παρακάτω αναφέρω τα πιο σημαντικά.
● Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς
● Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
● Διευκολύνει την απορρόφηση σιδήρου στο σώμα μας
● Βοηθάει στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου
● Εξισορροπεί το ζάχαρο στο αίμα
● Βοηθάει στην διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης
● Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης
● Βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών
● Προλαμβάνει τον καταρράκτη
● Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης
● Βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών
● Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
● Δρα επικουρικά στην θεραπεία της αρθρίτιδας

Επομένως από σήμερα προσθέστε στην διατροφή σας το μπρόκολο, μπορείτε να το συνδυάσετε με πολλά φαγητά. Χαρίστε λοιπόν στον οργανισμό σας όλες αυτές τις βιταμίνες.

από : http://www.delfinaki-sunset.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)