Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ψαρι στα καρβουνα με καυτερη σαλτσα σογιας!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1 ψάρι ολόκληρο, περίπου 1kg, καθαρισμένο (κατα προτίμηση κέφαλο)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, για άλειμμα
αλατοπίπερο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 λεμόνια ή λάιμ σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
Λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε μία εξωτερική ψησταριά κάρβουνων. Πλένουμε καλά το ψάρι μέσα και έξω, και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Χαράσσουμε σε 3-4 σημεία το ψάρι μέχρι το κόκαλο και στις δύο πλευρές. Αλείφουμε μέσα-έξω το ψάρι με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε το ψάρι εκεί που το χαράξαμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού ή λαιμ, και το τζίντζερ.
Βάζουμε το ψάρι μέσα σε ειδική σχάρα ψαριού και ψήνουμε πάνω στα κάρβουνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 12-15 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε για περίπου 1 λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας με τη ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να κοχλάσει για περίπου 1 λεπτό.
Σερβίρετε το ψάρι απευθείας από τα κάρβουνα μαζί με την σάλτσα και μία ωραία πράσινη σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)