Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μακαρονια µε σαλτσα κρεμα ροκφορ!


Συνταγεσ για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. μακαρονια κατά προτίμηση σπαγγετίνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
250 γραμμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
250 γραμμ. ανθοτυρο θρυμματισμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα μακαρόνια στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Ζεσταίνουμε τρείς κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση προθέτουμε το ροκφόρ και το ανθότυρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τα τυριά να αρχίσουν να λιώνουν για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην λιώσουν τα ζυμαρικά, για 3-4 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια σάλτσα αμέσως από το τηγάνι. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο μωσαικο. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)