Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Σέλινα με πατάτες


Υλικά :

11/2 κιλό σέλινα (πολλά φύλλα πολύ λίγες ρίζες)
1 κιλό πατάτες μέτριες
2 με τρία καρότα μέτρια
100 με 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα σέλινα, τα καρότα και τις πατάτες και τα πλένουμε, κόβουμε τα μεν σέλινα σε κομμάτια όπως κόβουμε τα χόρτα μας, τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες στα τέσσερα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σέλινα και λίγο νερό και τα βράζουμε για 5 έως 7 λεπτά, μετά χύνουμε το νερό στραγγίζοντας τα.
Ρίχνουμε την κατσαρόλα τις πατάτες τα καρότα και το ελαιόλαδο και τα γυρίζουμε για 4 έως 6 λεπτά, μετά ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι πιπέρι και 250ml νερό της βρύσης και τα βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
Δεν κάνουμε αυγολέμονο λόγο τις Νηστείας γι αυτό θα βάλτε στο μπλέντερ λίγο ελαιόλαδο θα το κτυπήσετε πολύ καλά να ασπρίσει και μετά ρίξτε και το λεμονί και ξαναχτυπήστε για λίγο και μετά περιχύστε το φαγητό σας όπως το αυγολέμονο.

Σερβίρονται ζεστά καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)