Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
Φασολάκια λαδερά
Υλικά :
1 κιλό φρέσκα (η κατεψ.)φασολάκια καθαρισμένα
1/2 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί κονσέρβας ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 με 2 σκελίδες σκόρδο
250 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε στα δυο εάν είναι φρέσκα (ή ξεπαγώνουμε τα κατεψ.)
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε εάν είναι μικρές της κόβουμε στα τέσσερα (εάν είναι μεγάλες ανάλογος)
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα φασολάκια και τα γυρίζουμε για λίγο με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, στην συνέχεα ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (ή την κονσέρβα με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες και λίγο νερό χλιαρό και τα βράζουμε για 35 έως 40 λεπτά (να τα δοκιμάσετε γιατί μερικά θέλουν κι άλλο βράσιμο πριν τα κατεβάσετε).
Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)