Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Σαλάτα με διάφορα ωμα λαχανικά



Υλικά :

Μαρούλι, Ρόκα, Κρεμμυδάκια φρέσκα, Άνηθο, Ντομάτες, Αγγουράκι, Κρεμμύδι ξερό, Μαϊντανό, Λάχανο κι άσπρο άλλο και μοβ, Καρότα, Ραπανάκια, Ελιές.
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
Ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τον άνηθο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στην μια πλευρά της πιατέλας μας.
Κόβουμε την ντομάτα, το αγγουράκι, το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και τα βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας μας.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο κι άσπρο άλλο και μοβ και τρίβουμε τα καρότα, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άλλη άκρη της πιατέλας μας.
Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά, στολίζουμε γύρο γύρο με τα ραπανάκια και τις ελιές εν αλλάξει, ρίχνουμε επάνω τους το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού ή το ξύδι μας εκεί που σας αρέσει.

Καλή σας όρεξη

Η ποσότητες είναι στην κρίση σας αλλά και στις ανάγκες σας.
Υπάρχουν κι άλλες σαλάτες και με άλλα ωμα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)