Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009
Πράσα
Υλικά :
1 κιλό πράσα
3 καρότα
1 ματσάκι σέλινο ή 1 ρίζα
½ κιλό πατάτες μικρές
100 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
100 mi ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 αβγό
Εκτέλεση :
Πλένουμε τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όπως τα κρεμμυδάκια στο φρικασέ(τις πατάτες στα τέσσερα).
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σέλινο με λίγο νερό, μετά χύνουμε το νερό και στραγγίζουμε το σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αχνίζουμε.
Ρίχνουμε μετά 750 ml νερό από τη βρύση και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε (όταν βράσουν τα πράσα )τα κατεβάζουμε και κάνουμε ένα καλό αυγολέμονο (με τ΄ αυγό, τα λεμόνια και λίγο ζωμό από το φαγητό μας)
Εάν νηστεύουμε αντί γ΄ αυγολέμονο βάλτε στο μπλέντερ λίγο ελαιόλαδο κτυπήστετο πολύ καλά να ασπρίσει και μετά ρίξτε και το λεμονί και ξαναχτυπήστε για λίγο και μετά περιχύστε το φαγητό σας όπως το αυγολέμονο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)