Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Κρεατοπιτα του Jamie Oliver!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
ένα κλαδάκι φρέσκο φασκόμηλο, μόνο τα φύλλα
μια χούφτα τριμμένη φρυγανιά
φρέσκο μοσχοκάρυδο, για τρίψιμο
6 χοιρινά λουκάνικα καλής ποιότητας
250γρ έτοιμη σφολιάτα
1 αυγό
λίγο γάλα

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ºC.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σιγοψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια φασκόμηλου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και απλώνουμε το κρεμμύδι σε μία πιατέλα για να κρυώσει.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε τα λουκάνικα και αφαιρούμε από μέσα το κρέας. Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το κιμά με το κρύο κρεμμύδι, την φρυγανιά και ζυμώνουμε τα υλικά με καθαρά χέρια.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε για να λεπτύνει αρκετά. Κόβουμε κατά μήκος την ζύμη σε δύο μεγάλα ορθογώνια. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε σχήμα λουκάνικου και το απλώνουμε στο κέντρο της κάθε ζύμης κατά μήκος.
Κτυπάμε το αυγό με το γάλα και βουρτσίζουμε τη ζύμη με το μείγμα αυτό. Διπλώνουμε την μια πλευρά της ζύμη πάνω από την γέμιση και τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό. Πιέζουμε με τα δάκτυλα την ζύμη να σφραγίσει.
Κόβουμε τα μεγάλα ρολά σε μικρότερα ισομερή κομμάτια. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί και τα αλείφουμε το επάνω μέρος με το υπόλοιπο μείγμα του αυγού. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι φουσκώνσου και να ροδίσουν.
Σερβίρετε με μια ωραία σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!
Πηγή: http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/sausage-rolls

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)