Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Κοτοπουλο στο φουρνο με σαλτσα μπυρας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλου (περίπου 2kg)
1kg πατάτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 1/2 φλιτζάνια μπυρα
1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι ξηρό
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι

Προετοιαμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 210οC.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες των 2-3εκ. και τις τοποθετούμε γύρω από το κοτόπουλο σε ένα αρκετά μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι το κοτόπουλο και τις πατάτες μας.
Βάζουμε και ανακατεύουμε μαζί την μπύρα, τη μουστάρδα, το μέλι, το λάδι και το σκόρδο. Περιχύνουμε με την σάλτσα αυτή το κοτόπουλο και τις πατάτες μας. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το κοτοπουλο στο φουρνο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πάρει μία ωραία κρούστα το κοτόπουλο αλλά να είναι ακόμα μαλακό εσωτερικά. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει κατά διαστήματα να ανοίγετε το φαγητό και να το περιχύνετε με την σάλτσα από το ταψί. 10-15 λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αυτό.
Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με μία ωραία σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)