Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Σοκολατοπιτα!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

200γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας (περίπου 17 μπισκότα)
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
2 φλιτζάνια μικρά ζαχαρωτά (mini marshmallows)
3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη σκόνη κακάο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα λιώνουμε. Βάζουμε τα λιωμένα μπισκότα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε τα λιωμένα μπισκότα μέσα σε ένα πυρίμαχο ταψί τάρτας (9-ιντσών) και πιέζουμε με τα χέρια για να δημιουργηθεί η βάση και τα τοιχώματα της πίτας μας. Βάζουμε το ταψί για 20-25 λεπτά στον καταψύκτη για να σταθεροποιηθεί η βάση. Ψήνουμε απευθείας από τον καταψύκτη στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά την βάση μας. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και αφήνουμε εκτός για να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και τα ζαχαρωτά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Κτυπάμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με μίξερ χεριού μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή κρέμα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να έχουμε μία σφικτή σαντιγυ. Ανακατεύουμε το ένα τρίτο της σαντιγυς στο μίγμα σοκολάτας αφού αυτό έχει κρυώσει εντελώς. Διπλώνουμε με μία σπάτουλα την υπόλοιπη σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει εντελώς και να γίνει νερουλό. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα μας μέσα στην βάση μπισκότου που φτιάξαμε και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Κτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το ένα κουτάλι σούπας ζάχαρη σε σταθερή σαντιγυ και γαρνίρουμε την σοκολατοπιτα μας με αυτή.
Σερβίρουμε την σοκολατοπιτα μας παγωμένη. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)