Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1 βιολογικό κοτόπουλο ολόκληρο (περίπου 1.5kg)
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
115γρ βούτυρο
ελαιόλαδο
1/2 ξυλάκι κανέλα
Μία γεμάτη χούφτα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
ξύσμα από 2 λεμόνια
10 σκελίδες σκόρδο, με το φύλλο
565ml φρέσκο γάλα
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 190°C.
Βρείτε μια άνετη κατσαρόλα που να χωράει ολόκληρο το κοτόπουλο και που να μπορεί να μπει και στο φούρνο. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα το κοτόπουλο σε όλα του τα σημεία.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια/δυνατή φωτιά και λιώστε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο γυρίζοντας το συχνά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφαιρούμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα και πετάμε τα υγρά από την κατσαρόλα.
Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στην ίδια κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα. Περιχύνουμε κατά διαστήματα το κοτόπουλο με τους χυμούς από την κατσαρόλα. Το ξύσμα από λεμονι θα βοηθήσει στο να δημειουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Για να σερβίρετε χωρίστε το κρέας από τα κόκαλα και τοποθετήστε στα πιάτα που θα χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα. Περιχύστε το κρέας με σάλτσα από την κατσαρόλα και σερβίρετε με βρασμένα λαχανικά ή και πουρε πατατας. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)