..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο με σάλτσα!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα Υλικά:
8-10 κομμάτια κοτόπουλο διάφορα (στήθος, πόδι, φτερούγες, κλπ.)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για την γεύση
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
1 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
3/4 φλιτζανιού κέτσαπ
1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν είναι όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος της κατά 1/3, περίπου 15 με 20 λεπτά. Κατεβάζουμε την σάλτσα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μας και το αλείφουμε ελαφρά με ένα πινέλο με λίγη από την σάλτσα μας. Προθερμαίνουμε το γκριλ μας (κατά προτίμηση κάρβουνο) σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα μέσα σε ένα μεταλλικό σκεύος και την τοποθετούμε πάνω στο γκριλ. Αυτό θα κρατήσει την σάλτσα ζεστή και ταυτόχρονα θα της δώσει μία καπνιστή γεύση. Βάζουμε το κοτόπουλο γύρω από το σκεύος με την σάλτσα πάνω στο γκριλ. Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά και ταυτόχρονα αλείφουμε με την σάλτσα κατά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο κατεβάστε από το γκριλ και αφήστε να σταθεί 4-5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την υπόλοιπη σάλτσα στην άκρη και μία παγωμένη μπύρα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)