Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Καλτσόνε!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
Για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι self rising
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτάλι της σούπας ξηρό δυόσμο
χλιαρό νερό (όσο πάρει)
Για τη σάλτσα:
3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για την γέμιση:
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λουκάνικο
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες
2 άσπρα μανιτάρι σε φέτες
Προετοιμασία:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη να ενωθούν τα αρώματα της.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε δύο στρογγυλά φύλλα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα μας αφήνοντας καθαρή την άκρια των φύλλων (περίπου 2 εκατοστά). Μοιράζουμε τα υλικά για την γέμιση πάνω στο μισό μέρος των φύλλων. Διπλώνουμε στη μέση (σαν μισοφέγγαρο) το κάθε φύλλο και κολλάμε γύρω-γύρω τις άκρες με λίγο νερό. Αν θέλουμε γυρίζουμε τις άκριες προς τα επάνω για σιγουρευτούμε ότι δεν θα μας σκάσει το φύλλο και να χυθεί η ζύμη.
Βάζουμε τα καλτσόνε μας σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν σε προθερμασμένο φούρνο (180οC). Είναι καλύτερα πριν τα βάλουμε στο φούρνο να τα λαδώσουμε στο επάνω μέρος.
Σερβίρετε απευθείας από τον φούρνο. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)