Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μαρμελαδα κερασι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 βαζάκια Υλικά:
1 κιλό κεράσια (δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ καλής ποιότητας)
1 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε ένα-ένα τα κουκούτσια χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο.
Βάζουμε τα 2/3 από τα κεράσια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα υπόλοιπα κεράσια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένα κεράσια.
Βράζουμε τον πολτό μαζί με την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά. Όσο βράζει το μείγμα το ξαφρίζουμε 2-3 φορές μέχρι να καθαρίσει εντελώς. Αν το μείγμα δέσει πιο γρήγορα από ότι πρέπει προσθέστε ελάχιστο νερό και συνεχίστε το βράσιμο. Ανακατεύουμε αρκετά συχνά όσο βράζει με μια ξύλινη κουτάλα.
Η μαρμελάδα μας πρέπει να δέσει καλά για να είναι έτοιμη. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι για να μην ζαχαρώσει η μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά η μαρμελάδα μας και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείνουμε ερμητικά τα βαζάκια και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε έτσι 2-3 ώρες. Διατηρούμε την μαρμελάδα μας στο ψυγείο ή σε δροσερό χώρο για μέχρι και ένα χρόνο.
Σερβίρετε πάνω σε φρέσκο ψωμί και … Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)