Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ντομάτες γεμιστές με σολομό και σάλτσα μουστάρδας!


Συνταγες για 4 άτομα
Υλικά:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
400γρ σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο
1 ώριμο αβοκάντο μέτριου μεγέθους, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας στο μπολ μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Αφήστε την σάλτσα στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση καθέτως και αφαιρούμε τα περιττά σημεία. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό των ντοματών και τώρα οι ντομάτες μας μοιάζουν με μικρά μπολάκια. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το σολομό και λιώνουμε την σάρκα με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβοκάντο, και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τη σάλτσα μουστάρδας που φτιάξαμε και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες μας και αραδιάζουμε σε μία πιατέλα. Τοποθετούμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να παγώσουν ελαφρά οι ντομάτες.
Σερβίρετε τις γεμιστες ντοματες σας κρύες με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)