Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Παγωμένο γλυκίσμα!

Συνταγες για ολα τα γουστα! Συνταγη για 6 άτομα

Υλικά:
200γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1kg πολύ ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα από το φύλλο και από τα σπόρια, κομμένα στα τέσσερα
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζανιού Ιταλική Γκράππα
Προετοιμασία:
Βάζουμε το νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κοχλάσει το σιρόπι για τρία λεπτά. Προσθέτουμε προσεκτικά τα αχλάδια στο σιρόπι, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το κόχλασμα για άλλα πέντε λεπτά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν εντελώς.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 5 λεπτά πριν προσθέσουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε το μείγμα μας με τα αχλάδια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα αχλάδια. Περνούμε το μείγμα μας από λεπτό κόσκινο και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την γκράππα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα μας στον καταψύκτη και κάθε μισή ώρα το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Όσο περνά η ώρα θα δείτε ότι το μείγμα θα γίνεται πιο χλωμό. Μέσα σε δύο ώρες από την κατάψυξη το σορμπέ σας θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σερβίρετε το σορμπέ σας σαν ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Ακόμα μία απο τις συνταγες του Jamie Oliver. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)