Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Κοτοπουλο λεμονατο με ελιες και ντοματινια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2kg)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές
12 ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
10-12 ολόκληρους κόκους μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6-7 φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή βασιλικού
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC.
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και πλένουμε καλά. Στύβουμε τα λεμόνια και κόβουμε την μία λεμονόκουπα σε λωρίδες. Μοιράζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ένα μικρό τηγάνι. Η κατσαρόλα πρέπει να μπορεί να είναι εντελώς πυρίμαχη για να μπορεί να μπει και στον φούρνο. Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.
Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να γυαλίζει προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και την μαντζουράνα. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά τα υλικά στο τηγάνι και τα προσθέτουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την κομμένη λεμονόκουπα. Ανακατεύουμε τα υλικά στην κατσαρόλα για 3-4 λεπτά και μετά τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο 25-30 λεπτά.
Σερβίρετε το κοτοπουλο λεμονατο απευθείας από τον φούρνο με άσπρο ρύζι. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)