Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σουφλέ γλυκοπατάτας!

από : Εδώ  
Συνταγή για 8-12 άτομα

Υλικά:

4 μέτριες γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 αυγά
Ένα κουτί γάλα εβαπορέ (350ml)
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1.5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 και 1/4 φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο (περίπου 250γρ.)
3/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά και τις στεγνώσουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν (περίπου για μία ώρα). Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και αν βγαίνει εύκολα τότε είναι αρκετά ψημένες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμα ζεστές.
Αφήνουμε το φούρνο αναμμένο στους 200οC.
Χτυπάμε με μίξερ χεριού τα αυγά σε μία μεγάλη και καθαρή λεκάνη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το πουρέ γλυκοπατάτας και ανακατεύουμε ξανά.
Χωρίζουμε το ανάλατο βούτυρο σε τρία ίσα μέρη. Τα δύο μέρη τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά και αφού κρυώσουν ελαφρώς τα περιχύνουμε μέσα στο μείγμα γλυκοπατάτας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
Παίρνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί με τοιχώματα και το αλείφουμε εσωτερικά σε όλα τα μέρη με λίγο από το βούτυρο που κρατήσαμε από προηγουμένως. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί 2-3 της σούπας αλεύρι και το ανακινούμε καλά μέχρι να πασπαλιστούν όλα τα σημεία του με αλεύρι.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι, και την καστανή ζάχαρη.
Βάζουμε προσεκτικά το μείγμα γλυκοπατάτας στο αλευρωμένο ταψί και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα καρύδια. Ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Σερβίρουμε πάντοτε παγωμένο. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)