Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΣΙΓΑΡΕΛΙ ΜΕ ΡΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!

Είναι γνωστό ότι το τσιγαρέλι (σπεσιαλιτέ Κέρκυρας και Ιονίου γενικότερα) γίνεται με διάφορα άγρια χόρτα.
Άντε να τα βρεις μέσα στα τσιμέντα....
Είχα στην κατάψυξη σπανάκι, ραδίκια, μανιτάρια, μπάμιες, αρακά και μερικά άλλα.
Διαλέγω τα ραδίκια και τα μανιτάρια.  Βγάζω όμως και το σπανάκι, για να κάνω ένα σπανακόρυζο, παραγγελιά της συμβίας.
Να και το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α  για μια μερίδα και κάτι (!)
200 γραμ. "Ελληνικά Χόρτα - Ραδίκια" κατεψυγμένα Μπάρμπα-Στάθης
120 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι κόκκινο, μικρό, μέτρια κομμένο
2-3 κουτ.σουπ. Μαϊντανό σε φύλλα
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό ξηρό
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
200 γραμ. (μισό κουτί) Κονκασέ, πολτοποιημένο στο multi
Αλάτι και Πιπέρι
1 κουτ.γλυκού Πάπρικα καπνιστή γλυκειά
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η  
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω για μερικά λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σωτάρισμα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά που βγάζουν.
Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω τον πολτό ντομάτας. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει με ανοικτό το τηγάνι, μέχρι να σωθούν τα υγρά, σχεδόν.
Για την αποφυγή ατυχημάτων και να αποφύγω τα πολλά καθαρίσματα μετά, σκεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα.
 Ρίχνω τα χόρτα με τον μαϊντανό, σκεπάζω με κανονικό καπάκι και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν, με τα υγρά τους.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, πασπαλίζω με την πάπρικα, σβήνω το μάτι, ανακατεύω και αφήνω σκεπασμένο το τηγάνι
 Όποιος αντέχει, αντικαθιστά μέρος της καπνιστής πάπρικας με καυτερή.
Σερβίρω με λίγο χοντροτριμμένη ξερή μυζήθρα και μια φραντζόλα ψωμί για βουτιές.  Στο πλάϊ, δεν χρειάζεται να πω ότι έχει κάμποσο άσπρο τυρί Κατσικίσιο.
Αν εξαιρέσω το τυρί το σύνολο είναι νηστίσιμο και το βρίσκεις την Μεγάλη Εβδομάδα στα Ιόνια νησιά.

Το σπανακόρυζο το έχω γράψει πολλές φορές και πάντα γίνεται σε χύτρα ταχύτητας, σε 5 λεπτά, με άνοιγμα του καπακιού 10 λεπτά μετά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να μη κολλήσει το ρύζι στον πάτο ( π.χ. το 12βαθμο μάτι, στο 4).
Και αυτό το πιάτο συνοδεύεται με γιδοτύρι και λεμόνι και είναι νηστίσιμο, χωρίς το τυρί φυσικά.
 
από Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)