Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Γεμιστές πιπεριές με κινόα και πικάντικο λουκάνικο!


από : Εδώ  
Συνταγή για 5 άτομα

Υλικά:

5 μέτριες πιπεριές κατά προτίμηση σε διάφορα χρώματα
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι κινόα (λευκό ή κόκκινο)
1 κύβο ζωμού κότας
3-4 λουκάνικα πικάντικα δικής σας επιλογής (κατά προτίμηση όχι καπνιστά)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ντομάτες τριμμένες
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι (baby)
6-7 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Κόβουμε τις πιπεριές στην μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και τα σκληρά μέρη τους από το εσωτερικό μέρος. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την κάθε πιπεριά (λιγότερο από μία κουταλιά της σούπας) και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν αρκετά οι πιπεριές αλλά να μην μαρανθούν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν μέχρις ότου ετοιμάσουμε την γέμιση.
Τοποθετούμε μία μικρή κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα το νερό, το κινόα και το ζωμό κότας. Αφού πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 15 έως 18 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από την φωτιά αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να διατηρηθεί σπυρωτό το κινόα.
Χαράσσουμε τα λουκάνικα και αφαιρούμε από μέσα την γέμιση. Κρατάμε την γέμιση και πετάμε το εξωτερικό μέρος.
Βάζουμε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την γέμιση των λουκάνικων στο τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα κατά διαστήματα για 8-10 λεπτά. Αποφύγετε να αφήσετε την γέμιση να στραγγίξει εντελώς.
Κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το κινόα και το σπανάκι. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και γεμίζουμε με αυτά τις πιπεριές. Αραδιάζουμε τις πιπεριές που γεμίσαμε στο ταψί και πάλι και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 8-10 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.
Συνοδεύονται τέλεια με γιαούρτι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)