Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

από: Εδώ
Συνταγή για περίπου 30 σοκολατάκια

Υλικά:

30 μικρά χάρτινα φορμάκια για τρούφες
1/3 φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 2/3 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
1 κουταλιά της σούπας φυτικό μαγειρικό λίπος
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουμε ένα-ένα τα χάρτινα φορμάκια σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μεταλλικό κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα μαλακό μείγμα που να δουλεύεται όμως με τα χέρια. Εάν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε ακόμη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Με το μείγμα αυτό πλάθουμε 30 μπαλίτσες στο μέγεθος μικρού κεφτέ τις οποίες πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω για να μην είναι εντελώς στρογγυλές.
Λειώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με το φυτικό λίπος μέσα σε μπέν μαρί. Ελέγχουμε ότι έλιωσαν όλες οι σταγόνες και κατεβάζουμε από την φωτιά αλλά τις κρατάμε μέσα στο μπεν μαρί.
Βάζουμε σε κάθε χάρτινο φορμάκι 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε πάνω στην σοκολάτα μία μπαλίτσα από το μείγμα φυστικοβούτυρου. Περιχύνουμε το φυστικοβούτυρο με 1/2 κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε την σοκολάτα από πάνω με 3-4 κόκκους χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε 30 σοκολατάκια.
Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)