Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Κριθαράκι σαλάτα με ντοματάκια και φέτα!

από : Εδώ

Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια κριθαράκι
Αλάτι
8-10 κόκκινα ντοματάκια, κομμένα στην μέση
8-10 κίτρινα ντοματάκια, κομμένα στην μέση
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
250γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη φρέσκα ρίγανη
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ανακατεύουμε για λίγο για να μην κολλήσει στο πάτο. Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να γίνει αλτέντε. Προσοχή μην το αφήσετε να παραψηθεί. Σουρώνουμε το κριθαράκι σε λεπτό σουρωτήρι και περνάμε από κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Βάζουμε το κριθαράκι σε μία μεγάλη σαλατιέρα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τα ντοματάκια, την φέτα, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι. Πριν προσθέσετε αλάτι ελέγξτε πόσο αλμυρή είναι η φέτα που έχετε.
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)