Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Παγωτό σοκολάτας!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

250γρ. μαύρη σοκολάτα
100γρ. ανάλατο βούτυρο
150γρ. ζάχαρη άχνη
150ml νερό
4 μεγάλα αυγά, τους κρόκους μόνο
500ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ σπάζουμε τη σοκολάτα και τοποθετούμε το ανάλατο βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν -μαρί. Τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά μαζί.
Σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε γρήγορα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για ένα λεπτό.
Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να είναι σαν μους. Χτυπάμε μαζί τους και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε μια μηχανή παγωτού και επαναλαμβάνουμε μέχρι να παγώσει.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)