Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
2 φλιτζάνια ζωμό κότας


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτουμε αμέσως το ρύζι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό να απορροφήσει το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά και σιγά σιγά το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε το ρύζι και επαναφέρουμε στην φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο ζωμό και όταν το ρύζι φτάσει στο επίπεδο του νερού κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το δυόσμο, το πιπέρι και την φέτα. Ανακατεύουμε το πιλάφι για να αναμιχτεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και μετά με το πώμα της. Ανά διαστήματα ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το πιλάφι. Αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να παραμείνει σπυρωτό αφού θα απορροφήσει ομοιόμορφα τον υπόλοιπο ζωμό.
Στην συνταγή δεν αναφέρουμε αλάτι αφού βάζουμε φέτα. Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο αλάτι.
Αφού απορροφήσει όλο το ζωμό μπορούμε να σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)